Odense Gymnastikforening
Oplevelse – Glæde – Fællesskab

Beretning for 2016

Odense Gymnastikforening

 

Gymnastikafdelingen

Beretning 2016

 

2016 blev igen et år med stor fremgang for gymnastikafdelingen i OGF.

Mange nye hold og stigende medlemstal så vi i dag er mere end 750 gymnaster, trænere og ledere i gymnastikafdelingen.

 

Vores Tumbling herre vinder Bronze for hold ved EM i Spanien.

 

 

Kristoffer Klingenbjerg vinder en flot sølvmedalje i synkron trampolin ved Junior EM i Spanien.

 

TeamGym Junior drenge vinder Guld ved FM

TeamGym Senior herre vinder sølv ved FM.

 

 

Succesen forsætter stor udvikling i Gymnastikafdelingen.

2016 var gymnastikafdelingens første år med en Sportschef. Det har været en spændende år med masser af nye tiltag, nye hold og egen uddannelse af trænere.

Det er helt sikkert dette store arbejde fra bestyrelse og sportschef der har givet den store fremgang og udvikling.

 

2016 blev og året med mange nye hold i OGF, vi har startet TeamGym op for små piger og drenge med stor succes. Vi har fået 2 nye rytmehold på programmet, Ynglinge piger på 16+ og OGF Guld kvinder på 35+. Vi er meget stolte over at kunne tilbyde disse 2 hold med så dygtige og kvalificerede instruktører, de 70 pladserne på holdene blev da også revet væk.

Vi har startet Far-Barn hold på Bolbro skole og et nyt mini talenthold i Tumbling.

Udover disse nye hold har der været stor tilslutning på alle vores andre hold, vi har endda måtte sige nej til mange børn og unge som der ikke var plads til på vores hold.

 

Der er meget pres på vores tider i haller og sale det er ikke til at finde en ledig time i en hal eller sal i Odense Kommune. Vi bliver derfor nød til i fremtiden at finde andre løsninger for at kunne udvikle vores gymnastikafdeling i OGF, så vi kan sige ja til alle børn og unge som ønsker at dyrke gymnastik i OGF.

 

Vi har meget fokus på vores trænere, vi vil have dygtige og kvalificerede trænere så vi forsat at kan tiltrække nye medlemmer og stadig være blandt Danmarks bedste foreninger.

Det er også derfor vi har vores egen træner uddannelse OGF-Coach så vi kan fastholde og udvikle både de nuværende trænere men også kommende nye trænere fra egne rækker.

 

Vi er derfor stadig den største afdeling i OGF, hvilket vi er meget stolte af fordi det viser at det store arbejde der bliver udført fra bestyrelse, sportschef og trænere giver bonus.

 

 

OGF ER - Oplevelse GlædeFællesskab

 TUMBLING

 

Odense Gymnastikforenings er stadig Danmarks bedste Power Tumbling klub.

Det er nok derfor at både drenge og piger strømmer til, og vi har i øjeblikket 150 Power tumblere i alderen 6-25 år. Der er fuld fart på i gymnastikhallen med flere tumblinghold på samme tid, og takket være vores dygtige instruktører fungerer træningerne optimalt. Tumblingsporten har den charme, at der er plads til alle, små som store fra de mindste begyndere til verdenseliten. Vi rummer det hele. Det er vigtigt for os at skabe plads og rammer på alle niveauer.

 

DM individuelt og hold.

2016 blev det bedste år for Tumblingen i OGF nogensinde.

Vores dygtige senior tumblere gjorde rent bord ved at vinde både DM for hold og DM individuelt.

 

I alt blev det til 18 DM titler i 2016 fordelt således:

8 Danske mestre til Mini/Junior DM

8 Danske mestre til Hold DM både mini, junior og senior.

2 Danske mestre til Senior DM individuelt.

 

Ved senior DM individuelt viste OGF sin store styrke og kvalitet. Vores tumblere løb med 6 medaljer ud af 7 mulige.

Damerækken:

Guld             Johanne Nørby

Bronze         Sara La Cour Hansen

 

Herrerækken:

Guld             Anders Wesch

Sølv              Lasse Phil

Bronze         Adam Scharf Matthiesen

Bronze         Magnus Eskesen

 

Udover de mange DM titler har OGF vist stor styrke i alle rækker ved samtlige nationale konkurrencer, lige fra begynder til elite. OGF er suverænt den største klub ved disse konkurrencer med ca. 80-90 tumblere på deltagerlisten og har sammenlagt vundet alle konkurrencer.

Med samlet medaljehøst på mere end 100 medaljer i årets løb må siges af være mere end succes. OGF er Danmarks bedste tumblingklub. 

 

 

 

OGF stærkt repræsenteret på de danske landshold.

Vi er meget stolte over, at have så mange dygtige tumblere i OGF, som er udtaget til de danske landshold og repræsenterer Danmark ved World Cups, EM og VM.

 

Vi har 3 Tumblinglandshold i Danmark.

 

Talentlandsholdet hvor OGF har 5 tumblere med

Juniorlandsholdet hvor OGF har 5 tumblere med

Seniorlandsholdet hvor OGF har 8 tumblere med

 

Der er ingen tvivl om, at vi har mange gode og dygtige tumblere og trænere i OGF, og at vi er gode til at udvikle vores gymnaster på alle niveauer.

 

 

 

 

 

 

 

TRAMPOLIN

 

Året 2016 var den 5. sæson med trampolin i OGF og var nok det mest succesfulde indtil nu.

Ovenpå WAGG 2015 i Odense, var der ikke lang tid til EM 2016 i Valladolid i Spanien, hvortil Kristoffer Klingenbjerg blev udtaget, ovenpå hans flotte indsats ved WAGG.

EM blev en stor succes for Kristoffer, der efter en flot individuel indsats blev nr. 36 i det 73 mand store felt og næstbedste dansker.

I synkron var der til gængæld fuld valuta for pengene hvor Kristoffer sprang sammen med Carl Emil Jernov fra SpringTeam Nordjylland. I kvalifikationen lavede de to drenge et par rigtig gode øvelser og endte på 7. pladsen og var dermed kvalificeret til finalen.

Drengene var det andet par på trampolinerne og leverede et brag af en øvelse, med stort set perfekt synkronitet, og lavede en score, der kun var overgået af det førende par i kvalifikationen. Stor var spændingen mens de sidste 6 par sprang finale – og endnu større var jublen, da sølvmedaljen var i hus – efter det Hviderussiske par, der også i finalen var helt suveræn.

 

 

 

Ved årets DM’er er det blevet til en guldmedalje i synkron ved DM U12, hvor Mikkel Heidelbach sparnag sammen med Gustav Kjær fra Strib, ved DM U17 blev det til en bronze til Kristoffer Klingenbjerg og ved Senior DM en bronze til Pernille Juhl Mogensen i synkron med Xenia Pobloth fra KTK.

Ved Dan-Cuppen er det også blevet til en del medaljer i årets løb. Jens Tinggaard fik i foråret 2 gange guld i Herre C-rækken og Mikkel Heidelbach en gang guld i Herre-D rækken.

Sølvmedaljer har Emilie S. Andersen vundet 2 gange i Dame C og Emilie Gade Kaas har vundet en sølvmedalje i Dame D.

Louise Rasmussen vandt bronze i årets næstsidste Dan-Cup i Dame C rækken, og Emilie Gade Kaas og Mikkel Heidelback i Dame og Herre-D oplevede også at få en bronze hængt om halsen.

I den samlede Dan-Cup løb Mikkel Heidelbach med titlen som årets bedste U12 springer hos drengene og Pernille Juhl Mogensen blev samlet nr. 3 i senior Dame rækken. Samlet set blev OGF nr. 3 i Dan-cuppen.

 

 

 

Ved Fynsmesterskabet blev det til i alt 6 mesterskaber med, Pernille Juhl Mogensen og Kristoffer Klingenbjerg som videre af den åbne damer- og herre-række. Der ud over blev det til 4 sølv og 5 bronzemedaljer. I klubkonkurrencen havnede pokalen atter hos OGF.

Ved de 3 klubtræf konkurrencer blev der i årets løb vundet rigtig mange medaljer af OGF-springerne og i alt blev det til 14 guld, 10 sølv og 11 bronzemedaljer ved Klubtræf i 2016. I det samlede resultat måtte vi desværre se Strib løbe med pokalen.

Ved HCA City Games vandt Pernille Juhl Mogensen den åbne Dame række, og Jens Tinggaard vandt U16 herre. Mikkel Heidelbach blev nr. 2 i U12 drenge og Sofie Lundorff nr. 3 i Junior Dame rækken.

 

 

 

Alt i alt en flot sæson med mange gode resultater, men også en sæson der for alvor viste, at der er mange andre der er begyndt at arbejde seriøst med sporten, og der skal arbejdes hårdt for medaljerne.

Tusinde tak til trænere, springere og forældre for indsatsen i årets løb.

 

 

 

 

 

 

Team Gym

 

TeamGym er en voksende gymnastikdisciplin og den største i GymDanmark. TeamGym er en holdsport hvor der konkurreres i 3 discipliner rytme, måttespring og trampet. OGF har de sidste mange år kun haft mini/junior drenge og et senior herrehold, men i 2016 er TeamGym vokset i OGF. I 2016 oprettede vi nye hold for piger mikro og mini, der ud over er vores mikro drenge også klar til konkurrence. Vi stiller op i denne sæson til de nationale TeamGym konkurrencer med i alt 5 hold:

 

Mikro piger

Mikro drenge

Junior drenge

Senior herre med 2 hold.

 

Det er fedt at se de gode arbejde og engagement der bliver lagt i alle disse hold, og vi er meget glade for alle de dygtige og kvalificerede trænere som har valgt at bruge deres tid og kræfter i OGF.

Der er masser af struktur og energi på holdene og vi gælder os til at følge alle hold i forårets kommende konkurrencer.

 

 

 

Vores junior drenge vandt guld ved FM og bliver nr. 6 ved DM

Vores senior herre vandt sølv ved FM i bliver nr. 6 ved DM

 

Vi håber selvfølgelig at med de dygtige trænere og den store mængde træning at begge hold kan nå Winners final i år.

 

Gymnastikafdelingen støtter godt op om holdene og gør alt hvad vi kan for at det skal lykkedes.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lokalopvisning

Årets lokalopvisning blev i år afholdt søndag den 17. april i Odense Idrætshal. Her bød dagen på ikke mindre end 16 af vores hold lige fra børnehold til teamgym- og tumblinghold. Opvisningen var igen i år i hal 1 som er nødvendigt med næsten 400 gymnaster på gulvet i løbet af dagen. Det giver helt klart også en bedre oplevelse for de ca. 700 tilskuere som var mødt op for at se alle vores dygtige børn og unge.

 

Inden opvisningerne startede hyllede vi alle vores dygtige og engagerede trænere, som fik en lille opmærksomhed for det store arbejde de gør i foreningen.

 

Herefter startede dagen med et brag af en opvisning fra MOTUS som er kendt fra tv hvor de har deltaget i Danmark har talent. MOTUS består af 4 drenge som alle har dyrket Tumbling i OGF. De leverede en fantastik opvisning med deres Teeterboard(vippebræt) også så var dagen kommet godt i gang.

Herefter gik dagen med masser af børnehold, trampolinhold, TeamGym hold inden at eliteholdet i tumbling sluttede af med et festfyrværkeri at flikflak og saltoer.

 

En stor dag med Oplevelser – Glæde – Fællesskab.

 

 

Årets Leder

 

Årets instruktør 2016 i OGF er Jonathan Juul Madsen som nærmest født ind i foreningen og har været medlem i OGF i mange år,

Jonathan har dyrket tumbling i flere år i foreningen han har også været træner i foreningen i flere år på mange af vores tumblinghold.

Jonathan er meget vellidt blandt trænere, forældre og gymnaster.

Han er super dygtig, meget engageret, seriøs, og ambitiøs som træner på sine hold.

Han siger heller aldrig nej til at hjælpe med andre opgaver i foreningen, det være sig Eventyrløb, Odense Zoo løb, springgraven i Midskov, VM og Sportslørdag, gymnastikskoler for bare at nævne nogle at dem.

Vi er stolte over at have en så dygtig og engageret instruktør i OGF og håber han bliver mange år endnu.

 

 

Årets Gymnast

Årets Gymnast 2016 i OGF er Karl- Gustav Baunsgaard

 

Selvom han er født af gymnastikforældre, er det jo ikke ensbetydende med at man bliver en dygtig hold-gymnast. Karl-Gustav har været medlem af Odense GF siden vedkommende var 3 år og er i dag 13 år.

Han er en udpræget holdgymnast, som altid tænker på holdet før sig selv.

Han er vellidt af gymnaster og trænere fra OGF, men også fra mange andre foreninger.   Han er eksemplet på, hvordan flere gymnastikgrene kan supplerer hinanden.

Han har været nr. 3 ved hold-DM i Trampolin og Danmarks Mester sidste sæson i Teamgym.  Karl-Gustav har nogle kendetegn som udmærker ham som årets gymnast: Stabil, god træningsmoral,  god kammerat, for alle til at føle sig som en del af holdet uanset om man er reserve eller på gulvet, fysisk stærk og træner hårdt.

I 2016 blev Karl-Gustav også træner for nogle små TeamGym drenge i OGF.

 

Årets Power Tumbler

 

Årets Tumbler 2016 er David Henri Oliver Erbs

 

David er en meget dedikeret gymnast, som altid kommer forberedt til træningerne.

Han arbejder hårdt og meget målrettet på at forbedre sig. Han lytter og tager både den seje og sjove træning.

Davids udvikling de seneste to sæsoner at være fantastisk. Han har lagt mange lag på sit niveau og forbedret sin vanskelighed og personligt bedste mange gang.

Sæsonens højdepunkt kom da han på hjemmebanen i Odense blev nr. 5 til WAGC i 15-16 års gruppen. Et meget flot resultat. Efterfølgende blev David sikkert udtaget til Junior EM, hvor han med nye flotte øvelser var spået store finalechancer. Desværre brækkede han armen en måned før EM og måtte desværre melde afbud. Nu er han springende igen og genoptræningen mod topformen er i gang.

Vi håber han får en fantastisk fremtid og fortsætter sit målrettede og energiske arbejde.

David er i 2016 blevet udtaget til seniorlandsholdet i Tumbling.

 

 

 

 

Årets Trampolinspringer.

 

Årets OGF´er Trampolin 2016 er Sonja Klingenbjerg.

 

Sonja kan godt lave enkelte ting i en trampolin, for jeg har selv set det.

Men det er jo ikke oppe i trampolinen vi ser Sonja mest.

Hun står mest ved siden af og underviser samt bag ved en masse stævner og arrangementer med hjælp til stort som småt.

Hun er uddannet træner og fungerer som sådan og siger aldrig nej til at afløse.

Hun er uddannet dommer og beregner, og rejser land og rige rundt som sådan.

Sonja er altid glad og i godt humør og altid klar til en lille snak om trampolin.

Hun er trampolins praktiske gris i OGF og sørger for alt fra beskeder over indkøb af mad, til at være tovholder når der er stævner i klubben, uanset om det er trampolin eller tumbling

Sonja sidder også i bestyrelsen i OGF Gymnastikafdeling.

Vi er stolte og meget glade for at have sonja i Vores forening, hun har et kampe engagement og virke i klubben.

 

 

 

Nye Rytmehold i OGF

2016 blev året hvor vi igen kunne præsentere rytmehold på vores program.

Vi er meget stolte over at super dygtige og kvalificerede instruktører har tilbudt sig til disse hold.

OGF Guld er vores kvindehold på 35+ under ledelse at Anne Tvedebrink som er kendt i gymnastikkredse som en af Danmarks bedste rytmeinstruktører.

Holdet er på 30 kvinder og træner på Provstegårdsskolen. Vi er super stolte og glade for at Anne vil have dette hold i OGF og nu kæmper vi bare for at finde bedre forhold til dem i fremtiden.

Vi har også oprettet en hold for ynglinge piger på 16+ de er under ledelse af Katrine Brøns og Line Jørge. Igen to meget kompetente og dygtige instruktører.

Holdet er på 40 piger som også træner på Provstegårdsskolen, de vil også gerne have mere plads til deres store hold.

Som mange måske ved er der ikke mange ledige timer i sale og haller i Odense kommune så vi arbejder meget på at finde alternative løsninger.

 

 

Motionshold for damer og herrer

Holdene trives under vores mangeårige dygtige ledere og har stor tilslutning.

Herremotion som holder til på Ejbyskolen holder stand med ca. 20 herrer under ledelse af Tommy Hansen og Gerda Munch.

Motion og Vedligeholdelse som udøver deres gymnastik på Ejerslykke skolen (den gl. Kragsbjerg skole) holder stadig ved efter mange år i foreningen, holdet ledes af Pia og Mogens Lund. Vi er meget glade for at kunne tilbyde motionsgymnastik til vores medlemmer, og en stor tak til instruktørerne for at blive ved år efter år igennem mange år.

Et af de nyere hold vi har med motions/styrke gymnastik træner i vores dejlige gymnastiksal i klubhuset. Holdet består af damer og mænd i alderen 32-75 år og, er under ledelse af Susan Nielsen.

 

 

Andre aktiviteter

Vores Opvisning hold med piger og Acrohold samt tumbling og trampolin har i 2016 deltaget Gymnasternes Dag og flere af DGI`s forårsopvisninger over hele Fyn. Tumblerne deltog igen i år til OD-dagen på Ollerup, en stor oplevelse for dem.

Vi er glade for at vores hold og instruktører vil deltage i disse opvisninger og vise andre vad OGF kan og give børnene nogle gode oplevelser. En stor tak til instruktørerne.

 

Vi har i 2016 afholdt GymCamps omkring påske, sommer og jul for både tumblere og trampolinspringere samt vores nye TeamGym drenge og piger. En kæmpe succes med 70-80 børn på hver lejr. Vi har også afholdt flere træningssamlinger for landshold i tumbling og Pige Power i trampolin. Igen en stor tak til trænere, forældre og bestyrelse for at hjælpe til og gøre det muligt at afholde disse Camps.

 

 

2016 blev Gymnastikafdelingens sidste år med Odense ZOO Løb. Vi har i mere end 10 år været med til at afholde dette løb, først i mange år som kvindeløb senere med børneløb og de sidste år som Familieløb. Vi har igennem de første mange haft en god økonomisk gevinst

fra dette løb. Men de sidste 3 år har løbet ikke overskud til gymnastikafdelingen, vi har derfor valgt at trække os fra løbet og ligge vores mange kræfter/timer i gymnastikken. En stor tak til alle der har hjulpet til med at afholde løbet igennem alle årene.

 

HCA City Games 2016 som gymnastikafdelingen også var en del af med Trampolin på programmet. Stævnet afholdes som en 5 dages trænings camp med afsluttende konkurrence. HCA City Games blev i 2016 igen en stor succes for trampolin der med 120 deltagere i trampolin og et stærkt lederteam var med til at gøre det til et fantastisk arrangement.

Desværre er tilslutningen til stævnet fladet de senere år og Kommunen har valgt at trække deres tilskud. Man har derfor lukket foreningen HCA City Games.

OGF syntes at det er en god event og har valgt at overtage navnet og konceptet. Vi ser det som en god mulighed for at skabe en ny og stor Gymnastik event i Odense.

Vi vil i 2017 derfor stadig tilbyde foreninger og gymnaster fra ind- og udland HCA City Games i Odense.

Vi håber og tror på at det kan blive et stort stævne med Trampolin, Tumbling, DMT og TeamGym gymnastik.

 

Tusind TAK!

Afslutningsvis skal der lyde en stor tak til vores mange instruktører, trænere og hjælpetrænere samt vores mange gymnaster for et dejligt og oplevelsesrigt år.

Selvfølgelig også en kæmpe stor tak til bestyrelsen og alle de frivillige trænere, forældre, gymnaster som i årets løb har givet en hånd når der skulle løses opgaver for gymnastikafdelingen – uden jer var det slet ikke muligt at drive denne forening.

 

Samtidig takker vi øvrige afdelinger, udvalg og hovedbestyrelse for godt samarbejde i det forgangne år.

Med ønsket om et godt nyt gymnastikår byder vi velkommen til 2017 med masser af:

 

Oplevelse – Glæde - Fællesskab

 

På bestyrelsens vegne

Thomas Juul Hansen

Formand   


 [SML1]

Der er ingen filer i galleriet.