Odense Gymnastikforening
Oplevelse – Glæde – Fællesskab

OGFs Bedste tumbler David Jensen blev nr. 11 ved Senior EM i Odense

 

OGF havde 2 gymnaster, David Jensen og Jeppe Kaas med til EM i Tumbling, der blev afholdt i Odense den 28. april – 3. maj.

Med det største EM nogensinde med næsten 500 deltagere fra 29 lande, var der lagt op til masser af god gymnastik.

 

David Jensen, som er regerende Dansk mester, var Danmarks bedste bud på en finale placering ved dette EM, og det blev da også meget tæt på.

David gennemførte 2 flotte øvelser, kikser dog lidt i første øvelse med 2 dobbelt strakt saltoer og en dobbelt lukket går han lidt ned i sværhed i sidste spring, hvilket betyder, at han får lidt flere fradrag på stilen og mister ca. 2.0 point på den øvelse.

Han laver så en fantastik anden øvelse, 2 dobbelt strakte saltoer med 2 skruer, det er endda første gang han køre denne øvelse i en konkurrence, men meget flot og sikkert, det viser hvilken klasse han har.

David slutter samlet med 66.80 point på en flot 11. plads 

ud af 32 deltagende kun 1.9 point fra finalen, men er reserve hvis nogen bliver skadet.

David var meget tilfreds og målet var nået, vi have begge regnet med en plads blandt de 15 bedste, så det må siges at være godkendt.

David er nu for alvor på vej op i den Europæiske top elite inden for tumbling. Jeg spår David en meget spændende fremtid, han vil helt sikkert til næste EM i Bulgarien i 2010 være i finalen og måske endda en medaljeplads.

 

Jeppe Kaas var den anden gymnast fra OGF som deltog ved EM, hvilket betyder at halvdelen af det danske landshold kommer fra OGF.

Jeppe er flyttet til Odense for at studere for 2 år siden, og har valgt at tumble i OGF, hvilket vi er glade for, fordi Jeppe er en meget dygtig gymnast.

Jeppe nåede desværre ikke med til VM ligesom David, da han blev skadet i december 2006, og har kæmpet sig tilbage til landsholdet og en plads ved EM.

Jeppe lavede en flot første øvelse med 3 dobbelt saltoer ligesom David, og de fik begge den samme karakter 32.20 point. Jeppe kikser desværre sin anden øvelse, han kommer ikke så godt ud af sin dobbelt salto med 1/1 skrue og får kun lavet en salto med 2/1 skrue til sidst.

Jeppe får sammenlagt 60.70 point og slutter på en 23. plads


Lidt ærgerligt for Jeppe har trænet hårdt op mod EM og lavet mange øvelser i træningshallen, men der var måske lidt for meget nervøsitet til sådan en stor konkurrence. 

Et stort tillykke til jer drenge med de flotte resultater.

 

EM hilsen

Thomas Hansen

En stolt træner