Odense Gymnastikforening
Oplevelse – Glæde – Fællesskab

EM i Power tumbling

Fantastiske Odenseanske resultater ved EM i powertumbling.

Mandag d. 9. april drog den danske delegation af sted til EM i powertumbling i Skt. Petersborg, Rusland. 

SeniorMedaljer


Holdet bestod af:

Senior herrer:

 • David Bay Jensen (Odense Gymnastikforening)     
 • Lasse Pihl Sørensen (Odense Gymnastikforening)
 • Tobias Hulgaard (Odense Gymnastikforening)
 • Anders Wesch (Vestjysk Gymnastikforening)

Senior damer:

 • Johanne Lassen Nørby (Svendborg Gymnastikforening)

Junior piger:

 • Anne Sofie Okkerstrøm Mikkelsen (Vestjysk Gymnastikforening)
 • Anne-Sofie Juhl Jørgensen (Vestjysk Gymnastikforening)
 • Amanda Margrethe Madsen (Vestjysk Gymnastikforening)
 • Sara Ørskov (Outrup GUB)

Junior drenge:

 • Adam Scharf Matthiesen (Odense Gymnastikforening)
 • Albert Klostergaard (Odense Gymnastikforening)
 • Magnus Eskesen (Odense Gymnastikforening)
 • Johan Hvidemose (Vejstrup Ungdomsskole)

Der var fra start store forventninger til den danske delegation, der tog af sted med nogle rigtig skarpe og erfarne senior herrer. Og måske det stærkeste junior drengehold Danmark har haft til dato. En Adam, der i november måned tog bronze ved de uofficielle verdensmesterskaber i 15-16 års gruppen og en Anders Wesch, der tog sølv i 17-18 års gruppen. Så alt i alt skulle det blive et fantastisk tumbling EM for danskerne.

På den første konkurrencedag, torsdag d. 12. skulle seniorerne give den gas. To øvelser er krævet af 8 springmomenter ¿ en øvelse, hvor det ikke er tilladt at lave skruemomenter og en øvelse, hvor det kræves at man laver mindst to skruemomenter. Anders leverede to stabile øvelser og sikrede sig en plads i finalen på en 7. plads. David Jensen havde en lidt ustabil landing i sin første øvelse, men kom flot igennem anden øvelse og sikrede sig ligeledes en plads i finalen som nummer 8 efter anders. Der går i alt 8 personer i den individuelle finale. Også Johanne sikrede sig en finaleplads som nummer otte efter at have lavet to øvelser, der indfriede forventningerne. Da hver nation kun må have to deltagere i en finale passede det med at danskerne fik det antal personer i finalen, som det var muligt!

JuniorMedaljer

Holdfinalen

Om aftenen skulle seniorherrerne igen præstere, for nu var det tid til at vise, hvor stærke danskerne er som hold i holdfinalen. Alle 4 drenge leverede her flotte og sikre øvelser og efter dommernes vurdering kunne seniorherrerne nu kalde sig for Europas 3. bedste tumblinghold, da de sikrede sig en flot bronzemedalje.

Om fredagen var det tid til at juniorerne skulle vise at de også kunne gøre sig gældende i den internationale tumbling elite! Anne Sofie Okkerstrøm havde i et stykke tid inden EM døjet med nogle småskader som også desværre afspejles i hendes præstationer. Amanda lavede ikke den bedste landing i første øvelse, men leverede en udmærket anden øvelse. Sara Lavede nogenlunde det man kunne forvente, da hun havde lidt problemer med at vænne sig til banerne i Rusland. Anne-Sofie Juhl lavede en rigtig god konkurrence med to flotte og sikre øvelser ¿ desværre var det ikke nok til at komme i den eftertragtede finale, og pigerne var desværre heller ikke som hold stærke nok til at kvalificere sig til holdfinalen denne gang.

Levede op til forventningerne

Drengene levede op til forventningerne, og det blev en fantastisk dag for dansk junior drenge tumbling. Johan leverede sit livs konkurrence og lavede to øvelser, han ikke kunne have lavet meget bedre. Han har tidligere haft lidt problemer i konkurrencer, men denne gang var han bare flyvende! Magnus Eskesen, der havde nogle problemer med foden op til EM, lavede to øvelser, der levede op til alle forventninger! Albert Klostergaard, der ligesom Magnus havde store problemer med foden, måtte geare lidt ned og lave nogle lettere øvelser, men dette viste sig ikke at være noget problem, for han leverede to stærke øvelser uden problemer. Adam, som i denne række var en af dem, man kunne forvente havde gode medaljechancer leverede en udmærket indledende konkurrence ¿ ikke helt op til sit bedste, men alligevel nok til at kvalificere sig til finalen på en 4. plads. Desværre skulle han ikke have selskab af nogle af de andre drenge i den individuelle finale.

Om aftenen var det tid til junior holdfinaler, hvor drengene som et samlet hold havde kvalificeret sig som anden bedste nation. Drengene valgte så i holdfinalen at lave nogle af de bedste øvelser, de kunne præstere, og deres træner måtte da også hoppe af glæde flere gange. Det endte med at de skulle have en meget velfortjent sølvmedalje med hjem til Danmark!

De individiuelle finaler

Om lørdagen var der tid til de individuelle finaler. Adam var den første dansker i de individuelle finaler. Adam lavede to virkelig gode øvelser. Dette gjorde, at han sikrede sig en bronzemedalje ¿ den første officielle individuelle medalje til en dansker og måske det bedste danske resultat til dato!

Den næste dansker, der skulle præstere var Johanne, der lavede to øvelser, der ikke var helt så gode, som man kunne have håbet på, og hun blev efter finalen på en 8. plads, men en finale til et EM er stadig en stor præstation.

Anders og David var de sidste, der skulle kæmpe i de individuelle finaler. Anders kørte nogle rimelige øvelser, desværre faldt han sit ene spring, men da ikke alle kørte optimalt i finalen, rykkede han en plads op og endte som nummer 6. David var ikke så tændt denne dag og leverede ikke de bedste øvelser og måtte nøjes med at holde sin 8. plads.

Alt i alt var det et super EM for danskerne. Og skal man se lidt mere lokalt på det gjorde Odense Gymnastikforening et fantastisk arbejde 3 ud af de 4 gymnaster, der sikrede bronze til senior herrerne kommer fra Odense, 3 ud af 4 af de gymnaster, der sikrede sølv til junior drengene er fra Odense og den til dato eneste individuelle danske medalje til et em blev vundet af Adam fra Odense, så Odense gymnastikforening er klart en af Europas førende power tumbling foreninger.

De bedste EM hilsner

Daniel Bay Jensen

Elitetræner Odense Gymnastikforening. ungdomslandstræner, Danmarks Gymnastikforbund