Odense Gymnastikforening
Oplevelse – Glæde – Fællesskab

 

Trampolin

Trampolin - gymnastikkens højdespringer

Trampolin er koordination og kropskontrol, med frit svæv i op til 8 meters højde.

Trampolin er også en Olympisk disciplin.

Hvad er Trampolin

Trampolin er meget mere end spring i de store trampoliner. Trampolin er noget, der fascinerer de fleste og ikke uden grund. Søger du en følelse af frihed og fornemmelsen af at kunne flyve, er trampolin måske lige noget for dig.

Kondition, koordination og kropskontrol Trampolinspring sker i "den store trampolin". Det er en sport, som kræver en overraskende god kondition. Derudover vil du også skulle træne styrke, balance og koordination for at nå målet om fuld kropskontrol i luften.

Foreningerne lægger stor vægt på sikkerheden.

Det er derfor altid træneren, som afgør, om du er parat til at gå videre med et sværere spring, f.eks. fra en salto til dobbeltsalto.  

 
I trampolin konkurrerer man som hold, synkront og individuelt. Konkurrencen består af to såkaldte øvelser, som hver består af 10 spring, som springes i træk. I første øvelse skal alle springerne opfylde en række krav. På den måde sikrer man, at springerne laver øvelser af nogenlunde samme sværhedsgrad, og at de derfor alene kan bedømmes på, hvor flot og korrekt, de springer. Anden øvelse er fri, så springerne sammensætter selv deres øvelse. Springerne bliver bedømt på, hvor korrekt de springer, og hvor svær deres øvelse er. Sværhedsgraden afhænger af, hvor mange saltoer og skruer, der er, og i hvilken position de udføres. 

Trampolin i OGF

 

Er du glad for at hoppe højt og vil du gerne lære endnu flere tricks end hvad der er muligt på en havetrampolin, så er trampolin i OGF lige noget for dig. Her lærer du at kontrollere trampolinen og opnå højere kropskontrol, hvilket er afgørende for at lære nye spring. 

 

Træningen i OGF ligger vægt på at motivere, udvikle og dygtiggøre den enkelte springer, til at blive endnu bedre og til at lære flere spring. 

 

Træningen er opdelt i to niveauer; breddehold og konkurrencehold. Breddeholdene er for begyndere og let øvede, hvor alle, lige meget niveau, kan få lov til at få et indblik i hvad trampolin er. Konkurrenceholdet er for springere som gerne vil noget mere med sporten og som gerne vil deltage i blandt andet DM, samt har udvist et vist springmæssigt niveau. 

 

Niveauet fra sæsonstart bliver lagt efter den enkelte springer, hvorefter niveauet øges gradvist efter evne. Der er fokus på grundteknik fra start, med det formål at springerne får de redskaber der skal til for, at kunne lære endnu flere spring og sætte springene sammen til øvelser, der kan bruges til konkurrencer. 

 

Træningen er tilrettelagt med fokus på teknik, stil og nye spring, således at hver enkelt springer får de nødvendige redskaber for at udvikle både interesse og færdigheder i trampolinen. Derudover ligges der vægt på at træningen skal være lærerig, udfordrende og sjov, så hver enkelte springer motiveres og udfordres bedst muligt. 

 

Trampolin er en konkurrence sport og vi ser det derfor som en naturlig del af at være trampolinspringer i OGF. Vi lægger vægt på deltagelse i nationale såvel som internationale konkurrencer og andre sociale arrangementer i trampolinverden, hvorfor springere i alle aldre og på alle niveauer kommer med til konkurrencer. 

 

Licens til GymDanmark og tilmeldingsgebyr for de fleste er sæsonens konkurrencer er inkluderet i kontingentet. 

Læs mere om trampolinholdene i OGF her

Læs mere om...