Odense Gymnastikforening
Oplevelse – Glæde – Fællesskab

DM 2018

Syv medaljer blev det til for Odense Atletik til DM på hjemmebane. Især blev det bevist, at Odense har Danmarks bedste langdistancegruppe, da det blev til dobbeltsejr på mændenes 5000m med guld til Peter Glans og sølv til Andreas Lommer. At fem ud af de ti første i finalen var fra Odense viser, hvor stærk bredden også er. Peter Glans havde allerede om lørdagen taget sølv på 1500m - hvor der ligeledes var fem fynboer i top ti.

Hos kvinderne var det Laura Valgreen, der imponerede. Efter det unge stortalent havde taget sit første DM-guld som senior på 10.000m fulgte hun op med en sølvmedalje i et skarpt 5000m felt. 

Der var også en medalje til Kasper Skov, der på favoritdistancen 3000m forhindring hev endnu en medalje hjem til samlingen efter en 3. plads bagved EM-deltageren Ole Hesselbjerg.

Emil Mikkelsen viste i diskoskast, at det ikke kun er i de lange løbe, at klubben kan tage medaljer. Kastemiljøet blomstrer i den grad. Den rutinerede mesterskabskaster tog sin sjette guld på otte år, i en spændende finale, hvor han fra førstepladsen blev overhalet i sidste runde, før han med sine lange arme tog sejren tilbage med et stærkt kast.

I de øvrige discipliner var der flere flotte klub- og personlige rekorder. Det nye navn, blot 17-årige Toke Staub Jørgensen fik en flot 5. plads i stangspring, og Marie Aagaard fik klubrekorder i både hammer og diskos, og på 400m hæk måtte Freja Blom desværre akkurat se bronzen glippe med en halv meter på målstregen. Derudover var der flotte comebacks til flere af Fyns hurtigste folk, heriblandt Rasmus Mohr Ernst, der efter en længere skadespause var tilbage blandt Danmarks bedste sprintere. Altsammen noget, der lover godt for fremtiden.

"Vi er meget stolte over de flotte resultater," siger formand for Odense Atletik, Buster Nielsen. "Vi er den fjerdemest vindende klub denne weekend, og vi fik flere meriterende sejre. DM i Odense blev samtidig et rigtig flot arrangement, hvor vores frivillige viste et enormt engagement blot to uger efter, vi afholdt DHL stafet ved Skovsøen."

Resultater Odense Atletik

Billeder fra weekenden

Foto: Eventmedia