Odense Gymnastikforening
Oplevelse – Glæde – Fællesskab

DHL Stafetten giver 85.000 kroner til vilde løver 🦁

Fra Odense ZOO, LinkedIn profil:

De seneste tre dage vi haft besøg af DHL Stafettens mange løbere, der i år har fået lidt ekstra at se på, da ruten som noget helt nyt er gået igennem ZOO. Som man kan høre fra den let forpustede reporter på TV 2 Fyn i linket herunder, har det været en god oplevelse for mange. 😊

Det har det også for Afrikas vilde løver, for som tak for at få lov at lade ruten gå igennem haven har OGF Events doneret 85.000 kroner til ZOO, som vi sender direkte videre til WWF's arbejde med at bevare løverne i Kenya.

I dag lever mennesker og løver tæt op ad hinanden i Kenya, og det giver mange konflikter, der desværre ofte ender med, at dyrene skydes i selvforsvar. Blandt andet på den baggrund er over 40 procent af Afrikas bestand af vilde løver forsvundet de seneste 20 år.

Men for nylig har WWF opdaget, at små blinkende lamper, der får deres energi fra en lille solcelle, kan skræmme løverne væk fra lokalbefolkningens huse og husdyr.
 
- Løvelamper er en effektiv og simpel løsning på de store konflikter mellem vilde løver og masaier på Kenyas savanne. Med den flotte donation fra OGF og Odense ZOO kan vi nu sætte endnu flere lamper op, siger generalsekretær i WWF Verdensnaturfonden Bo Øksnebjerg.

https://www.tv2fyn.dk/odense/tusindvis-af-dhl-loebere-afproevede-saerlig-rute-saa-er-der-lidt-at-kigge-paa 

850_3924.JPG