Odense Gymnastikforening
Oplevelse – Glæde – Fællesskab

DHL Stafetten samlede knap 17.000 deltagere

Flot vejr og god stemning prægede den 16. udgave af Fyns næststørste motionsarrangement. Efter sidste års massive regnvejr var vejrguderne venligt stemte, da startsignalet lød til DHL Stafetten 2018. Masser af sol, milde temperaturer og periodevis friske vindpust sikrede nogle skønne dage på Engen i Fruens Bøge.

982 hold havde meldt sig til tirsdag, 1.219 onsdag og 1.170 på den afsluttende torsdag. I alt 16.855 personer deltog, hvilket blot var 35 færre end i 2017. En halv sejr for arrangørerne i en tid, hvor hele løbsmarkedet er under pres. Hele 42 % havde valgt gå-distancen, og det gav ekstra pres på ruten og udfordringer for de hjælpere, som stod og viste vej og sørgede for afvikling. Men det hele lykkedes, og næsten alle gående var i mål, da de hurtigste løbere krydsede målstregen efter første tur. Det gav alle tre dage en fantastisk stemning i området, der hele tiden var fyldt med heppende tilskuere.

Fest og hygge

Allerede ved ankomsten til området var humøret i top hos deltagerne. De glædede sig, gjorde klar i teltene, indgik væddemål og jokede med hinanden. Mange sad også udenfor med tæpper, og stemningen var god og meget behagelig alle tre dage. Det hjalp de store hold fra OUH, Odense Kommune, Slagelse Kommune, Kalundborg Kommune og Salling Group alle godt til med at sikre.

Hurtigt hold fra arrangørklubben

De to hurtigste hold var fra Odense Atletik/OGF og Fit4Run. OA-mændene satte en uofficiel rekord med fine 1.16,54 - 3.02/km i gennemsnit. Kvinderne fra Fit4Run kom med 1.39,00 under de magiske 1.40 på den smukke og varierede rute.

Inden OA-mændene satte en uofficiel rekord ved løbet, havde de sammen med mere end 100 frivillige sørget for gennemførelsen af dette års arrangement.


Kim Larsens toner fra koncerten i den nærliggende Fynske Landsby sluttede dette års DHL Stafet i Odense. Hyggeligt, sjovt, folkeligt og fornøjeligt. Endnu en udgave af ”verdens største motionsarrangement” kunne afsluttes med et ”farvel – og på gensyn i 2019!”.

Af Henrik Lund Jensen