Odense Gymnastikforening
Oplevelse – Glæde – Fællesskab

DT finalen 2018

Sommeren er slut og stævnesæsonen stod i lørdags for fald. Traditionen tro sluttede de flestes sæson med Danmarksturneringen. Klubben deltog ved finalen for elitedivisionen, som foregik på Østerbro i København.
I år var vi så privilegerede at have begge hold med i finalen.
Kl 09.00 afgik bussen fra Odense Atletik stadion, fyldt med forhåbningsfulde atleter. Der var på forhånd lagt op til et brag af en finale, hvor herreholdet skulle prøve at forsvare deres bronzemedalje fra sidste år. Kvindeholdet var rigtig godt besat, og der var også her håb om medaljechancer.

Vi ankommer til nogenlunde planlagt tid, efter et kort visit forbi Nyhavn, til stor glæde for vores trofaste in-house chauffør Berit. Høj sol og kraftig orkan på stadion skulle vise sig at gøre selv de bedste atleter udmattede. Det blev derfor ikke til mange PR’er eller SB’er. Dette betyder dog ikke der ikke blev kæmpet, så selv Tordenskjold ville være stolt.

Tidligt skulle det vise sig at vi ikke var de eneste der var mødt forberedte op. Kvinderne måtte efter de første discipliner sande, at der skulle et mirakel til, for at få lov til at stå på podiet. På trods af dette kæmpede de en brag kamp, hvor der ikke var én eneste disciplin, hvor der ikke stillede nogen til start. Dette vidner om holdånd og kammeratskab på højeste niveau.
Herrerne fik ligeledes heller ikke en drømmestart, og havde meget arbejde at gøre efter et par omgange i ringen. Men bedst som nøden var størst, blev det tid til de første mellem-/langdistance discipliner. Her trådte garverne igen i karakter, og viste lige netop hvorfor Odense Atletik har en plads blandt de bedste i Danmark.

Da støvet havde lagt sig, og kampen var ovre måtte alle hold endnu engang se Sparta stå tilbage som mestrene på både herre og dame siden. Aarhus 1900 kunne fejre sølv til begge deres hold, efter ligeledes flotte præstationer. Det skulle nu vise sig, at vores helt eget herrehold fik holdt på bronzen igennem den lange og krævende dag. Dette blev fejret i stor stil med bobler og kampråb. Kvinderne måtte desværre nøjedes med en sjette plads, men vi tror på meget mere til dem efter hvad de viste sig i stand til i år.

Mesterskabet blev på fornemmeste vis afsluttet med en Beer-mile, hvor Odense igen var stærkt repræsenteret. Herefter var vi inviteret til afslutningsfest med de andre klubber i Østerbrohallen, som også var en stor fornøjelse.

Vi takker for et stævne i højeste klasse, og en fest af samme kaliber.