Odense Gymnastikforening
Oplevelse – Glæde – Fællesskab

Junior-atletik (16-19 årige)

Denne gruppe er for de atletik glade unge atleter, som gerne vil opleve glæden og fællesskabet ved at dyrke atletikkens discipliner sammen. 

I træningen har vi fokus på alsidig træning, styrke, kondition og disciplinernes sportsspecifikke bevægelser. Atleten får et bredt kendskab til de forskellige atletikdiscipliner, samt mulighed for at specialisere sig indenfor enkelte øvelser på baggrund at individuelle ønsker og styrker. Du får mulighed for at prøve kræfter med sprint, mellemdistanceløb, stafet og hækkeløb, højde-, længde-, tre- og stangspring, kuglestød, diskos, hammer- og spydkast. 

Vi vægter fællesskabet og sammenholdet centreret omkring atletikkens discipliner, hvilket betyder at individuelle præstationer kommer i anden række. Dette udelukker absolut ikke konkurrenceelementet, som er en stor del af sporten. Vi forventer derfor, at vores aktive i alle aldre deltage i stævner. De sociale turer til stævner skaber et fantastisk sammenhold i og på tværs af grupperne. For denne aldersgruppe har vi desuden en forventninger om, at atleterne støtter op omkring fællesskabet ved at bidrage med deres hjælp til klubbens arrangementer i løbet af året og på den måde sætter gode forbilleder for de yngre atleter i klubben. Forældreengagement, som oftest er størst i de yngre aldersgrupper, er stadig en uvurderlig hjælp og påskøndes i høj grad. 

Denne gruppe træner sammen to gange om ugen. Herudover tilbyder vi styrkerelateret træning om fredagen, samt 2-3 ekstra disciplinspecifik træningsgang i seniorgrupperne.

Generel info om træning i Odense Atletik

I vores træning arbejder vi ud fra “ATK”-princippet, det aldersrelateret træningskocept. Det betyder, at du får præcis den træning med de motoriske udfordringer, som passer til netop din alder, samt at kravene ikke er højere end din alder formår. 
Dine trænere har fået kurser i klubben, af Dansk Atletik Forbund og Danmarks Idræts Forbund - så de ved hvad de laver.

I denne alder er der mulighed for at deltage i større stævner i Danmark og evt. også i udlandet - alt afhængig af dit niveau.

Praktisk information 

Hvornår trænes der? 

Mandage kl. 17:00-18:30

Onsdage kl. 17:00-18:30

Fredag kl. 16.30-17.15

Trænere 

Vi er flere trænere. 

Efter aftale med trænerne, kan der arrangeres træning i skolernes ferie - spørg din træner.

Hvor trænes der?

Sommertræning på atletikstadion foregår efter påskeferien til efterårsferien - Atletikstadion på Stadionvej
Vintertræning i TE arena foregår efter efterårsferien til påskeferien - TE Arena på Møllemarksvej (indgang ved rundkørslen og gå under cykelbanen)

Vi glæder og til at se dig!

Mvh trænerne og gruppen


“Like” os på Facebook - facebook.com/OdenseAtletik
“Følg” os på Instagram - instagram.com/Odense_Atletik
Se videoer på Odense Atletiks Youtube-kanal

For yderligere informantion 

Kontakt klubbens Ungdomskoordinator 

Email: ungdom.atletik@ogf.dk