Odense Gymnastikforening
Oplevelse – Glæde – Fællesskab

Rejse-/takkebrev fra Kenya

I oktober 2018 var Niels Larsen fra klubben igen i Kenya, for at aflevere tøj, som det ikke har været muligt at komme af med i klubben, han har skrevet et rejsebrev, som er efterfulgt af et takkebrev fra den kenyanske træner.

Den energiske træner, EDCAIN MUTUA, der til daglig er sportstræner på et par Highschools i Machakos regionen i Kenya, har mange gange spurgt om jeg ville tage med ham ud og besøge det sportscenter, YOUNG MAKUENI ATHLETICS TEAM, hvor han træner unge nye talenter.

Jeg mødte ham for nogle år siden til Nairobi Halvmaraton, hvor han havde en gruppe unge løbere med. Jeg kunne simpelthen ikke stå for den entusiasme og iver, han havde for at guide disse unge, inden de skulle ud og løbe i Nairobis gader. Vi fik en snak, og jeg lovede at kontakte ham, næste gang jeg kom til Kenya. Lykkeligvis skete det nogle gange, og samtidig kunne jeg også aflevere en del af det tøj, som klubben ikke kunne sælge, da de gik over til ny sponsor. Så af tre omgange, har jeg afleveret tøj til den lille atletikklub med den energiske træner. Som en anden julemand, har jeg derfor fået nærmest en heltestatus fandt jeg ud af, da jeg i oktober endelig lod mig overtale, til at tage med ham ud og besøge hans atleter og de skoler han arbejder på.

Efter 3 timers køretur lykkes det mig at komme ud til den første skole, hvor der både var taler, frokost og sightseeing i lokal området, for at se, hvor Edcains unge talenter træner. Jeg besøgte også hans kones lille købmand, som samtidig er hans hus. Her har han også indrettet et lokale til to af sine talenter, som er færdig med Highschool og nu venter på at komme videre i livet.

Senere samme dag besøgte jeg den anden skole, der ligger oppe i bjergene, og hvor han sommetider har trænings camp i højderne.  Det var blevet meget mørkt nu, og jeg synes det var på tide at komme hjem, da tre timers kørsel i mørke i Kenya ikke er nogen fornøjelse, hvor mange biler ikke har baglys.

Mange hilsner 

Niels.

Her nedenfor er det takkebrev Adcain Mutua har skrevet til klubben.

"On behalf of the Talent Centre I hereby wish to express our sincere thanks to your visitation to the centre where you created your time and material support to the centre.

Despite treasure journey dusty roads and all that, you really showed your passion to the team and really we miss and always feel your presence in absentia.

We remain focused to implement all the highlights you contributed to the team.

Sincerely at your convenient good times try to create time and visit us if time allows. We miss to be with you anytime during our training sessions beginning from 9th – 22nd December 2018.

Receive Calvary greetings from all the team officials, athletes and the entire Kenyan community.

Also extend our greetings to your club and all from Denmark officials. Be blessed abundantly as you undertake your endeavors.

Thanks in advance,

Yours faithfully,

EDCAIN MUTUA (HEAD COACH)"