Odense Gymnastikforening
Oplevelse – Glæde – Fællesskab

Peace out fra Jamaica -Rejsebrev 2016 Februar

 

Jamaica er nok mest kendt for sine hurtige sprintere og meget ilberale forhold til fjolletobak.

Så hvad laver to vinterblege langdiatanceløbere der ikke ryger i sprinternes mekka?

Sidste uge i februar er for mange løbere dedikeret til de danske indendørsmesterskaber i atletik og i år er ingen undtagelse... LÆS MERE HER

 

Et styks påkrævet rejsebrev -2016

 

Emil Mikkelsen.

Det er ikke med min gode vilje at jeg skriver dette rejsebrev, men alle i der hjemme skal have lov til at læse, hvad jeg render og laver nede i det skumle Tyskland. LÆS MERE HER

 

 

 

Rejsebrev fra Niels

Læs Niels Larsen har igen været i Kenya, hvor han var tilskuer til Nairobi halv- og hel marathon, samt 5 kilometer for unge nye

talenter                                

 

 

   Niels med Young Makueni Athletics Team


Rejsebrev fra Kenya marts 2015 fra Niels Larsen

Læs Niels Larsens spændende rejsebrev fra Kenya, marts 2015

RaceRunners Camp and Cup 2014

Den 18. RaceRunners Camp & Cup på Frederiksberg stadion, Verdens største enkeltstående event for RaceRunning, havde i år 67 løbere til start ved stævnet fredag og lørdag.

 

Blandt deltagerne var de to Odense Atletik/OGF løbere Svend Oliver Haugaard Digens og Lasse Kromann, og begge havde success.

 

Svend Oliver Haugaard Digens, der løber i klassen RR3, fik to sølvmedaljer på 100 og 200 m. distancerne, kun overgået af skotten Gavin Drysdale.

 

Lasse Kromann, stillede op på 400, 800 og 1500 m. Han gjorde rent bord, vandt alle tre distancer, og alle gange i nye verdensrekordtider.

 

Svend Oliver Haugaard Digens og Lasse Kromann
Svend Oliver Haugaard Digens og Lasse Kromann

 

Næste opgave for de to, bliver med landsholdet ved IWAS Junior World Games, i Stoke-Mandeville i England, 3-8 august.

 

Med venlig hilsen

Peter Kromann

Världsungdomsspelen 2014

Världsungdomsspelen 2014

Igen i år tog Odense Atletik til Världsungdomsspelen i Göteborg. Vi var langt færre atleter fra Odense I år end sidste år, og trods det blev turen ligeså god. Vi tog afsted med bussen 17.30 fra Stadionvej og efter lange 7 timer i en utrolig kold bus, var vi fremme ved Hotel Scandic i Göteborg.

 

Fredag morgen var kommet og flere af os havde glædet os til den utrolige stemning Ullevi stadion har. Der var et par nye med i år som skulle prøve sig på det store stadion for første gang. Fredag stod på længdespring for F15. Camille Frederiksen formåede at springe 4.30, og øgede derfor sin PR med hele 26 cm og Bjørg Nowack sprang 4.26. Samtidig sprang Robin Swann længdespring i P17 og formåede at overtræde 2 spring, og med sit sidste forsøg at springe 4.28 m. Odense Atletik havde også to deltagere på 800 meteren i aldersgruppen F15, nemlig Clara Thye-Rønn og Freja Blom. De formåede begge at sætte PR, Clara med 2.35.30 og med en tidligere PR på 2.36.78 og Freja løb 2.28.52 og forbedrede sin PR fra 2.30. Og som afsluttende atlet fredag løb Klaus Jaqué en 400 meter hæk i tiden 57,54 og kun 2/100 dele fra PR. Dermed kunne Odense Atletik tage tilbage på hotellet stolte med dagens resultater. Fredagen var slet ikke slut, og flere af os atleter skulle tjekke hotellets faciliteter ud. Patricia Deleuran, Freja Blom, Clara Thye-Rønn og Elisabeth Dorsche endte i træningslokalet hvor Clara skulle teste løbebåndet, men uheldigvis ender med at skvatte. Aldrig havde vi set det i virkeligheden. Hun kom intet til skade, andet end at vi alle fik grineflip.

 

Lørdag morgen var nogen atleter allerede i gang fra kl. 9.00 af, så alle skulle selvfølgelig være der og heppe. Det var 4 piger i aldersklassen F15, som skulle løbe 80m. Camille Frederiksen løb 12.35 sek, Krista Stenstrøm løb 13.02 sek, Bjørg Nowack løb 11.26 sek og Kathrine Hjelmborg løb 12.40 sek. De løb alle i øsende regnvejr og med meget våde baner. Ikke helt optimale omstændigheder, men stadig gode tider. Samtidig havde vi to i aktion i hammerkast, nemlig Andreas og Nicolai Matthiesen. Nicolai kastede hele 44.81 meter og Andreas 37.03 meter i samme våde omstændigheder. Lidt senere på formiddagen stødte Frederik Jensen kuglestød, og endte med et slutresultat på 11.18 meter. Senere over middag var det Robin Swanns tur til at være i aktion. Han deltog i stangspring og endte med at springe 3.62 meter. Ines Duranza Rodriguez løb en flot 1500 meter i tiden 5.03.22. Meget senere løb både Rasmus Jensen og Klaus Jaqué 400 meter. Rasmus løb i mål til tiden 50.10 og Klaus løb på 51,48 som var ny PR.

 

Aftenen herpå stod på Liseberg. Nogle af os købte tur-pas og prøvede alle de vilde rutsjebaner, mens andre tog i spøgelseshuset og blev skræmt fra vid og sans.

 

Søndag, og dermed sidste dag til stævnet stod på en masse ting. Allerede 9.00 startede Frederik Jensen ud med diskos, hvor han kastede 38,57, som er PR med 25 cm. Kort efter startede stangspringskonkurrencen for F15, hvor Camille Frederiksen sprang 2.43, Krista Stenstrøm sprang 2.24 og både Bjørg Nowack og Kathrine Hjelmborg sprang 3.75m. Freja Blom var den næste udøver der skulle i gang. Hun løb en flot 300 meter på 44.20 sek. Robin Swann prøvede sig også på en 200 meter, men blev desværre disqalificeret med såkaldt "linjetramp". Rasmus Jensen gjorde sig også på denne distance i tiden 23.59 sek. Patricia Deleuran sprang højdespring og sluttede med et flot spring over 1.51m, men var meget tæt på at komme over næste højde på 1.56m. Clara Thye-Rønn løb en flot 2000 meter, med overskud på første runde til at vinke til alle fra klubben som heppede på hende. Trods dét løb hun en flot tid på 7.18 min som også var PR. Kort efter løb Ines Duranza Rodriguez 800 meter på 2,27,11. Som aller sidste disciplin deltog Klaus Jaqué på 800 meteren, og formåede at løbe sig til en meget flot tid på 1.59.60 som var PR og første gang han har løbet under de 2 minutter på 800 meteren.

 

Alt i alt har det igen i år være en utrolig god tur, hvor vi alle har hygget os meget. Vi har fået deltaget i et stævne med nogle super gode atleter rundt omkring fra verden, snakket en masse med atleter fra andre klubber og nydt stemningen. Vi har haft det super sjovt og fået grinet helt vildt meget. Tak for den gode tur!

 

Tak til Mette Hjelmborg, Therese Jansson, Claus Jensen, Berit Jensen og Hans-Henrik Grabe. De har været med på turen og hjulpet alle atleterne, sørget for mad og kørt bussen.

 

Vi ser allerede frem til turen næste år, som forhåbentligt også går til Göteborg.

 

Af: Elisabeth Dorsche

 

Og se de fine billeder her.

Vest Cross Ungdom 2014

5 løbere, 6 medaljer til VDUM i cross

Lørdag den 22. marts tog 5 unge løbere forventningsfulde til VDUM i cross i Århus. I en lejet minibus kørte vi mod nord, og snakken gik på bagsædet hele vejen fra Odense til Århus. Efter lidt søgen mellem andre løb, som skulle løbe af stablen samme dag, fandt vi stedet i Marselisborgskoven, hvor crossløbet skulle gennemføres.

OA/OGFer ved Vest Cross Ungdom 2014

Jonas, Laura, Clara, Freja og Emilie fulgtes straks med nogle andre løbere en gåtur ruten rundt, så de kunne lære terrænet at kende. Og det var unægteligt et andet terræn end Odenses forholdsvis flade landskab. Et par gode bakker/skrænter skulle forceres flere gange. Den yngste løber, Jonas, skulle ud på 3 runder, de andre på 4 runder á ca. 1 km. Flere gange var der kommentarer fra arrangørerne, at de var rigtig glade for, at vi også var repræsenteret fra OA/OGF. Det er trods alt sjovest, når der er mange klubber med i et løb.

 

Vejret var i forårshumør, så vi kunne brede tæppe ud og slå lejr, få numre delt ud og timet indtaget af de medbragte madpakker og valgt tøj og sko. OA/OGF's løbere skulle løbe i 3 forskellige grupper. Jonas lagde ud i gruppen 12-13 årige drenge. Godt heppet afsted stod vi spændte og kunne følge runderne, og Jonas lagde sig fra starten fremme i feltet og løb sig til en flot 3. plads.

 

Senere var det Laura, Clara og Freja i gruppen 14-15 årige piger. De havde til DM i Odense løbet sig til en 3. plads i holdkonkurrencen, så forventningerne var på plads. Freja lagde sig fra første runde på en klar førsteplads og holdt den med stor afstand til nummer to hele vejen til mål. Flot løbet. Laura løb sig til en 4. plads og Clara kom ind som nummer 6. Tilsammen vandt de tre piger holdkonkurrencen.

 

Emilie løb som den ældste den sidste start for 16-19 årige piger. Her er der ikke altid så mange deltagere i hver aldersgruppe, men de som deltager har virkelig deres prioriteter i orden. F.eks skal der ofte prioriteres mellem træning/lektier eller gymnasiefest/konkurrencer. Emilie løb sig ind på en flot 3. plads.

 

På den måde fik 5 deltagere 6 medaljer med hjem til OA/OGF. Bedre kan det vist ikke gøres.

 

DM inde i femkamp 2014

Flot 2. plads til Freja Nowack til DM inde i femkamp, hos de 16-17 årige piger

 

Freja fik lørdag en flot andenplads for P17 ved de indendørs DM i mangekamp. "Fik" er nok ikke det rigtige ord, for det var i meget tæt kamp med Isabell Paprotny fra Åbenrå.

 

Slutresultatet blev 3362 til Isabell og 3347 til Freja, altså kun 15 point til forskel. Det er en forbedring for Freja på 294 point i forhold til inde DM sidste år.

 

Frejas serieFreja<

  • 60 m hæk 9.23 sek.
  • højde 1.61 m
  • kugle 9,88 m
  • længde 5,18 m
  • 800m 2:37,03 min

 

Der er tale om 4 personlige indendørsrekorder, nemlig højde, længde, 800m og 5 kamp. Samtidig er hæk og kugle ikke langt fra hendes personlige rekorder. Og det er nok Frejas styrke, at hun kan koncentrere sig og holde fokus på én øvelse af gangen. Det er det, der karakteriserer dygtige mangekæmpere.

Konkurrencen var spændende lige fra starten, hvor Freja vinder de to første øvelser. I kugle får Isabell et langt stød, og så fører hun. Freja springer 2 cm længere end Isabell i længde og haler lidt ind. Nu er forskellen 14 point, hvilket svarer til 1,2 sekunder på 800m. På 800m blev der virkelig tale om kamp til stregen. Freja prøvede flere gange at passere Isabell, men der blev omgående svaret igen, og i mål var der kun 1/100 sekunds forskel.

 

Det er flotte resultater, som kommer oven på en vinter med mange træningstimer. Så et stort til lykke herfra.

 

Bent Lahn

Crossløb i Kenya 2014

17. februar 2014

Niels Larsen har sendt dette rejsebrev.


 

Hej alle!

 

Lige en lille hilsen her fra Kenya

 

Jeg var sammen Caleb her fra Kenya til 2 cross løb. Det ene mesterskab for Nairobi og det andet var det nationale mesterskab, begge blev afholdt her i Nairobi.

 

På et tidspunkt var der tale om at Mo Farah skulle have været med, da han træner i Iten og har været her omking 1½ måned, men han fik forbud fra sin træner, da han skal have sin debut på marathon i London.

 


Kenyanske cross mesterskaber i Nairobi.

 

Senior mænd (12 km) blev vundet af Philip Lang'at i 32:21,1

Kvinderns 8 km blev vundet af Joyce Chepkemo i 24:49,2

Junior mænd - 8 km blev vundet af John Koech i 21:33,1

 


Midt under de kenyanske mesterskaber er der et vildsvin der løber ind på banen, så derefter må jages væk. Årsagen er at den crossbane der blev løbet på, ligger lige ved siden af Nairobi National Park.