Odense Gymnastikforening
Oplevelse – Glæde – Fællesskab

Reportage fra DM Lang Cross

Lørdag den 9. marts havde Odense Atletik en flok løbere afsted til DM Lang Cross, som blev afholdt af IK Hellas ved Hyrdehøjsletten i Roskilde. Der var lagt op til en række spændende løb, da DM i år fungerede som sidste udtagelsesløb til de sidste plader på det danske landshold til VM Cross i Aarhus den 30. marts.

Første løbere i ilden fra Odense var Laura Valgreen, Mads Schrøder og så de tre 60+ masters, Henning Hansen, Henrik Lund Jensen og Jørgen Bendix Petersen, som alle løb 6 km. i det samme heat.

Her brillerede Laura, da hun suverænt vandt U20-klassen over de to stærke Sparta-løbere, Sophie Søefeldt og Anna Mark Helwigh. Derved kan Laura vist godt skrive VM cross endegyldigt ind i kalenderen.    

Mads løb en rigtig fin 13. plads hjem i drengenes U20-klasse, og den gode vintertræning begynder så småt at give Mads resultater i crossløbene.

De tre master-herrer kunne på forhånd vide sig sikre på en guldmedalje i 65-69 år, hvis de alle kom godt igennem løbet, og dette var bestemt tilfældet. Henning Hansen fik løbet sig til en sølvmedalje og Henrik Lund Jensen en bronze. De kunne derved indløse den velfortjente guldmedalje.

   

Laura Glans var ude og prøve sig selv af på en 10 km. cross. Dette var en hård omgang for Laura, der måtte tage sig til takke med en 13. plads i tiden 39.41. Om tre ugers tid står den så på VM-cross, hvor Laura løber på landsholdet i mix-stafetten, der er en ca. 2 km. lang omgang. Mon ikke dette ligger bedre til den hurtige mellemdistanceløber.

 

I løbet for seniorherrer stillede Odense til start med Jonas Gertsen og Jacob Ilbjerg Stengaard.

Jonas havde dette løb som et af efterårets helt store mål, da han havde en meget realistisk chance for at tage en af de sidste to pladser på herreholdet til VM. Jonas var som planlagt med helt i front fra start, men som løbet udviklede sig, måtte han sande at benene simpelthen ikke var friske nok til at være med helt fremme. Derfor endte Jonas med at kæmpe sig ind på en 12. plads i 32.19 for de 10 km. cross. Derved er Jonas’ crosssæson ovre, men han har allerede sat sig nye mål om en rigtig hurtig 5000m. tid på banen til sommer.

Jacob havde ikke de store forventninger til løbet ud over at få en god træning ud af det. Derfor løb han også noget mere passivt fra start, men kunne undervejs overhale en del af de forreste løbere og endte på en samlet 9. plads i 32.07.

 

DM lang cross markerede samtidig afslutningen på Cross Nationals. I den samlede stilling efter de fem løb, kunne Jonas Gertsens helt utrolige vinter nemt aflæses, idet han tog en samlet 2. plads lige efter den tidligere Odense-løber Peter Glans. Jacob Stengaard fik en samlet 5. plads.

Billeder: Lone Dybdal & Jacob Stengaard