Odense Gymnastikforening
Oplevelse – Glæde – Fællesskab

5 løbere, 6 medaljer til VDUM i cross

Lørdag den 22. marts tog 5 unge løbere forventningsfulde til VDUM i cross i Århus. I en lejet minibus kørte vi mod nord, og snakken gik på bagsædet hele vejen fra Odense til Århus. Efter lidt søgen mellem andre løb, som skulle løbe af stablen samme dag, fandt vi stedet i Marselisborgskoven, hvor crossløbet skulle gennemføres.

OA/OGFer ved Vest Cross Ungdom 2014

Jonas, Laura, Clara, Freja og Emilie fulgtes straks med nogle andre løbere en gåtur ruten rundt, så de kunne lære terrænet at kende. Og det var unægteligt et andet terræn end Odenses forholdsvis flade landskab. Et par gode bakker/skrænter skulle forceres flere gange. Den yngste løber, Jonas, skulle ud på 3 runder, de andre på 4 runder á ca. 1 km. Flere gange var der kommentarer fra arrangørerne, at de var rigtig glade for, at vi også var repræsenteret fra OA/OGF. Det er trods alt sjovest, når der er mange klubber med i et løb.

 

Vejret var i forårshumør, så vi kunne brede tæppe ud og slå lejr, få numre delt ud og timet indtaget af de medbragte madpakker og valgt tøj og sko. OA/OGF's løbere skulle løbe i 3 forskellige grupper. Jonas lagde ud i gruppen 12-13 årige drenge. Godt heppet afsted stod vi spændte og kunne følge runderne, og Jonas lagde sig fra starten fremme i feltet og løb sig til en flot 3. plads.

 

Senere var det Laura, Clara og Freja i gruppen 14-15 årige piger. De havde til DM i Odense løbet sig til en 3. plads i holdkonkurrencen, så forventningerne var på plads. Freja lagde sig fra første runde på en klar førsteplads og holdt den med stor afstand til nummer to hele vejen til mål. Flot løbet. Laura løb sig til en 4. plads og Clara kom ind som nummer 6. Tilsammen vandt de tre piger holdkonkurrencen.

 

Emilie løb som den ældste den sidste start for 16-19 årige piger. Her er der ikke altid så mange deltagere i hver aldersgruppe, men de som deltager har virkelig deres prioriteter i orden. F.eks skal der ofte prioriteres mellem træning/lektier eller gymnasiefest/konkurrencer. Emilie løb sig ind på en flot 3. plads.

 

På den måde fik 5 deltagere 6 medaljer med hjem til OA/OGF. Bedre kan det vist ikke gøres.